Açıklama

KURU KAYISI
İnce bir kabuğa ve keskin, yumuşak bir ete sahip, turuncu renkli küçük bir meyvedir. Kayısılar A, C, E, K vitamini ve niasin gibi vitaminler, küçük miktarlarda diğer kilit vitaminler ve buna ek olarak bakır, potasyum, manganez, fosfor, magnezyum ve zengin mineral içeriğine sahiptir.

Kayısı’nın faydaları nelerdir?
Kuru kayısının başlıca faydaları arasında pek çok kişinin muzdarip olduğu bağırsak sorununa iyi gelmesi var.Yüksek oranda lif içeren kuru kayısı uzun süre tokluk hissi verir ve diyet yaparken tok kalmaya yardımcı olur. Düşük kalorisi ile kilo aldırmaz ve diyet yaparken düzenli bir şekilde tüketilirse kilo vermeyi sağlar.A vitamini yüksek oranda içeren kuru kayısı, görme, üreme ve sağlıklı bir cilt açısından önemlidir.Kayısı yüksek potasyum içeriği sayesinde kalp koruyucu etkiye sahiptir. Kalp atış hızının düzenlenmesine yardımcı olur. İçeriğindeki potasyum kalp kaslarını besler. Kayısı cildi nemlendirir, korur ve pürüzsüzleştirir. Bu neden kayısı kayığı önerilir.

Kayısı’nın besin değerleri (100 gr için)

  • %81 Karbonhidrat
  • %11 Protein
  • %7 Yağ