Açıklama

ZENCEFİL KURUSU
Bilimsel adı zingiber officinale olan zencefil, baharat olarak kullanılan bir çiçekli bitkidir. Güneydoğu Asya kökenli bir bitki türüdür ve daha sonra Asya ve diğer tropikal Asya bölgelerine yayılmıştır. Birçok formda, taze, kurutulmuş, toz haline getirilmiş, yağ ve meyve suyu şeklinde tüketilebilir. Günümüzde, zencefil güvenli yiyecekler listesinde yer almakta ve sıklıkla öksürük şuruplarına tad vermek için kullanılır.

Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir.

ZENCEFİL KURUSU FAYDALARI NELERDİR?
Zencefilden elde edilen faydaların çoğu, içinde gingerol adı verilen aktif bir bileşenin varlığından kaynaklanır. Zencefil, karbonhidratlar, lif ve protein açısından da zengindir. Mineraller bakımından sodyum, demir, potasyum, magnezyum, fosfor ve çinko bulunur. İçindeki vitaminler C vitamini, folat, B6 vitamini, riboflavin ve niasin içerir. İçerisinde pantotenik asit, beta-karoten, kapsaisin, kurkumin, kafeik asit ve salisilat gibi birçok antienflamatuar ve antioksidan bileşik bulunur. Ayrıca, zencefildeki shogaol, zerumbone, terpenoidler, flavonoidler, paradol ve zingerone gibi aktif bileşiklerin varlığı birçok sağlık yararı sağlar.

  • Mide bulantısını hafifletir.
  • Soğuk algınlığı ve grip
  • Sindirimde fayda sağlar
  • Aşırı gaz birikimini önler
  • Artrit ağrısını azaltır
  • Kanseri önler
  • Kalp sağlığını korur

ZENCEFİL KURUSU BESİN DEĞERLERİ(100 GR):

  • %78 daha az kalori
  • %86 daha az protein
  • %23 daha az karbonhidrat
  • %100 daha az yağ