Açıklama

KİVİ KURUSU
Ana vatanı Çin’in doğu bölgesi olup güneydoğu Asya’da yoğun orman altlarında doğal olarak yetişen bir meyvedir.Her meyve gibi dört mevsim tüketilmesi için kivi kurutularak tüketime hazır hale gelmektedir. Diğer kuru meyveler gibi kivi kurusu’da vitamin ve mineral açısından oldukça faydalıdır.Lifli bir yapıya sahip olduğu için sindirim sistemine,bağırsakların düzgün çalışmasına etki
eder.Tadı ve rahesi itibariyle nefes darlığı çeken hastalara faydası olduğu bilinmektedir.Kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen kivi ve kivi kurusu şifa kaynağı bir meyvedir.

KİVİ KURUSU FAYDALARI NELERDİR?

  • Kivi Kurusu faydaları ve çocukların gelişimine etkisi oldukça fazladır
  • Potasyum, demir, magnezyum, kalsiyum gibi minerallerle A ve C vitaminleri açısından çok zengindir.
  • Tam bir lif deposu olan kurutulmuş kivinin besin ve besleyici değeri de çok yüksektir.
  • Tüm tariflerinize renk, lezzet ve koku katmak için kullanabilirsiniz.
  • Uzun süre tazeliğini koruması için hava almayan kap içerisinde, kuru ve serin yerde saklayınız.

KİVİ KURUSU BESİN DEĞERLERİ(100 GR):

  • %97 Karbonhidrat
  • %3 Protein
  • %0 Yağ