Açıklama

İNCİR
İncir, anavatanı doğu Akdeniz olan incir, ağaç da yetişen bir meyvedir. Dutgiller familyasına ait olan incirin sağlık açısından birçok faydası vardır. İncir ağacı dişi ve erkek olarak ikiye ayrılır. İncir
ağacında dişi ve erkek olan incirlerin ikiye ayrılmasın da ki en önemli etken dişi incir ağacının daha büyük incirler vermesinden erkek incir ağacının ise meyvesinin az olup küçük incirler vermesinden dolayıdır.
İncir, lif bakımından zengin bir meyve olması açısından zengin içeriklere de sahiptir. Özellikle başta kabızlık sorunu olmak üzere pek çok sağlık sıkıntısının giderilmesinde de etkilidir. Kişiler de kemiklerin güçlenmesine fayda sağlayan incir, kalsiyum açısından zengin olup K vitamini yoğunlukludur kalori değerinin de düşük olması nedeniyle kilo sorununa da yol açmaz. Yüksek tansiyon sorunu olan kişilerin incir tüketmeleri fayda sağlayacaktır. Yükselen tansiyon değerlerinin normal değerlere ulaşmasını sağlar.

İncir Faydaları nelerdir?
Yüksek oranda besin lifi içermesi ve bu sayede başta kabızlık olmak üzere çeşitli sindirim sorunlarına iyi gelmesi incirin yararları arasında ilk sırada sayılabilir. İncir, Sodyum, Potasyum ve Magnezyum açısından çok zengindir. Zengin bir C vitamini kaynağı olan incir, yüksek oranlarda B3, B6, B2 ve K vitamini içermektedir. Kalp ve mide için çok önemli özelliği olan lif açısından da çok zengindir. Kuru incirin besin değeri, taze incirinkinden daha fazladır. Tek bir kuru incir, yumurta yemek kadar iyidir. Taze veya kurutulmuş incir, güçlü antioksidanlar içerir.

İNCİR’İN BESİN DEĞERLERİ (100 GR İÇİN:

  • %92 Karbonhidrat
  • %5 Protein
  • %3 Yağ