Açıklama

DUT KURUSU
Yaş olarak tüketilen dut meyvesi, özellikle yaz aylarının sonuna doğru çıkar ve sağlık
açısından çok önemli faydaları olduğu bilinir. Zaten normal koşullarda oldukça yararlı olan
dut meyvesi, kurutulduğu zaman daha da fayda sağlar.

DUT KURUSUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Öncelikle kuru dut, tam anlamıyla doğal bir antibiyotik etkisi yaratmaktadır. İçinde bulunan B1, B2 ve C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum ve demir açısından da oldukça zengin olan kuru dut, hem vücudun gerekli olan besin ve mineralleri almasına yardımcı olur hem de bu sayede bağışıklığınızın güçlenmesini sağlar. Doğal antibiyotik etkisinin yanı sıra ateş düşürmeye de yardımcı olur. Beyaz dut kurusunun bir diğer faydası ise idrar söktürücü özelliğe sahip olmasıdır. Özellikle mide ve bağırsak üzerinde önemli etkilere sahip olan dut kurusu, aç karnına bir avuç tüketildiği takdirde sindirim sisteminizin çalışmasına yardımcı olacaktır. Kurutulmuş haliyle antioksidan etkisi sağlayan kutu dut, sancı, şişkinlik gibi durumlarda doğal ilaç etkisi yaratır. Öte yandan, kramp durumlarında veya midenizde yanma hissettiğiniz anlarda birkaç adet kuru dut tüketmek, son derece olumlu bir etki sağlayacaktır. İç hastalıklarının tedavisinde ve engellenmesinde başlıca rol oynayan dut kurusu, saç ve cilt üzerinde de oldukça olumlu etkilere sahiptir. Kuru dutu kaynatıp suyu ile saçınızı yıkadığınızda veya cildinize sürdüğünüzde saçlarınızın ve cildinizin canlanıp beslendiğini, temizlendiğini görebilirsiniz. Özellikle kış aylarının da yaklaşması ile artan öksürükler ve solunum yolları hastalıklarının tedavisinde de kullanılan dut kurusu, öksürüğü gideren doğal bir pastil etkisi sağlar. Solunum yolunun temizlenmesinde önemli bir role sahip olan kuru dut, boğazınızın yumuşamasını ve rahatlamasını sağlayacaktır.

DUT KUSUNUNU BESİN DEĞERLERİ (100 GR ):

  • %96 Karbonhidrat
  • %4 Protein
  • %0 Yağ