Açıklama

KABAK ÇEKİRDEĞİ
Balkabağının tohumunun kurtulması ile elde edilen kabak çekirdeği popüler bir kuru yemiştir. Kabak çekirdekleri iyi bir magnezyum, manganez, demir, çinko ve bakır kaynağıdır. Magnezyum, ruh halini ve uykuyu iyileştirmeye yardımcı olurken, manganez kollajen üretiminde rol oynar ve cilt ve kemik sağlığını destekler. Demir ve bakır enerji üretimine katılır ve demir, oksijenin hücrelerimize taşınmasına da yardımcı olur. Çinko bağışıklık, cilt sağlığı ve görme destekler. Bir porsiyon kabak çekirdeği bu temel besin maddeleri için günlük hedefin % 14 ila 42’sini sağlayabilir.

Kabak Çekirdeği faydaları nelerdir?

  • Çinko bakımından oldukça zengindir.
  • İltihaplanmayı azaltır. Hücreleri serbest radikallere karşı korur
  • Kabak çekirdeğinin içinde bulunan yüksek lif sayesinde kemikleri güçlendirir. Özellikle ileri yaşlarda kadınlarda kemik erimesini ve kas kaybını önler.
  • Sindirim sistemini etkileyen parazitlerin vücuttan atılmasına yardım eder.
  • Gece yatmadan tüketildiğinde, dinlenmeye geçen ve yenilenen hücrelerin işlevlerini artırır, rahat uyumanızı sağlar.
  • Kabak çekirdeği zengin E vitamini içeriğine sahiptir, bu sayede göz sağlığını korur.
  • İçeriğindeki bol demir sayesinde demir eksikliği ve kansızlığa iyi gelir.
  • Beyin sağlığı için önemli besinlerden olan kabak çekirdeği bir avuç tüketildiğinde günlük çinko ihtiyacını karşılar ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Kabak çekirdeği kilo vermeye yardımcıdır.
  • Şeker hastalığı, kalp hastalığı, obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir, prostat hastalığından korur.

Kabak çekirdeği besin değerleri ( 100gr için):

  • %54 daha fazla kalori
  • %243 daha fazla protein
  • %36 daha az karbonhidrat
  • %400 daha fazla yağ