Açıklama

FINDIK İÇİ
Fındık, diğer sert kabuklu yemişler gibi besin öğeleri açısından son derece zengindir ve yüksek oranda protein, yağ, vitamin ve mineral içerir. E vitamini, manganez ve bakır gibi zengin bir vitamin ve mineral kaynağı olan fındık, yüksek omega-6 ve omega-9 yağ asitleri içeriğine sahiptir. Günde 1 porsiyon (30 gr.) fındık, kalp ve damar sağlığının normal fonksiyonuna destek verir. Yüksek lif ve protein içeren fındık, içerdiği sağlıklı yağ asitleri, diyet lifi, antioksidanlar, potasyum ve magnezyum ile kan basıncını düzenlemeye yardımcı olabilir. 1 porsiyon fındık (30 gram) günlük manganez gereksiniminin %87’sini sağlar. Fındık, vücuttaki antioksidan korumayı arttırdığı bilinen fenolik bileşikler açısından zengindir. En yüksek antioksidan konsantrasyonunu elde etmenizi sağlamak
için fındığın ince kahverengi zarı ile yenmesi önerilir.

Fındık içi’nin faydarı nelerdir?

Fındık, içermiş olduğu, omega 3 yağ asitleri, arginin, lif, vitamin E, vitamin B2 ve B6, amino asit ve folik asitler nedeni ile birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Fındık, kalp hastalıkları özellikle kalp krizi riskini önlediği gibi, astım, bağırsak hastalıklarını, metabolizma faaliyetlerindeki aksamaları da önlemektedir. Ayrıca fındık, rejim yemeği olarak çok idealdir. Çünkü fındık çok küçük bir besin maddesi olmasının yanında, oldukça zengin besin değerlerine sahip bir meyvedir. Günlük, yeterli miktarda alınan fındık, metabolizmayı çalıştırdığı ve bağırsak hareketlerini hızlandırdığı için, kilo
vermenizi sağlayacaktır. Ayrıca, fındık, astım riskini de azaltıcı yönde fayda sunmaktadır.

Fındık içi’nin besin değerleri (100 gr):

  •  %81 daha fazla kalori
  •  %43 daha fazla protein
  •  %59 daha az karbonhidrat
  •  %622 daha fazla yağ