Açıklama

SOSLU MISIR
Mısır, Meksika ve Orta Amerika’da kökenli olduğu söylenen büyük bir tahıl bitkisidir. Bir sebze olarak adlandırılmasına rağmen, aslında tahıl ürünüdür. Mısrı iki metreye kadar uzanabilen saplarda yetişir. Mısırın koçanındda ipeksi ipler bulunmaktadır. Mısırı popüleri olan kısımlarından bir tanesi sarı çekirdekleridir fakat günümüzde kırmızı, kahverengi ve mor mısır çekirdekleride vardır. Mısırın farklı çekirdeklerinden ayrıca yağ üretilmektedir.
Mısır içerdiği vitamin ve mineraller aracılığı ile sağlık açısından sayısız fayda sağlar. Tam bir potasyum deposudur, zengin miktarda karbonhidrat içermektedir. Protein açısından da zengin olan mısır doymamış yağlar ve sodyum da içerir. Kalsiyum ve demir içeren mısır kalsiyum açısından çok zengin olmasmasına rağmen vücudun ihtiyaç duyduğu çok az bir kısmı karşılayabilir. Bunun dışında Magnezyum içermektedir. Mısır ayrıca B-6 ve B-12 vitaminleri açısından zengindir.

Soslu Mısır faydaları nelerdir?
Soslu mısır tanelerinde nişasta, A vitamini ve doymamış yağ asitleri mevcuttur. Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar. Mide şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur. Mısır, yüksek nişasta ve karbonhidrat oranı ile enerji kaynağıdır. Bu sayede vücuda ve zihne enerji verir. Doymamış yağ asitleri bakımından zengindir ve kandaki kolesterolün kontrol edilmesini sağlayan doymamış yağ, kalp ve damar sağlığı için yararlıdır.

Soslu Mısır besin değerleri (100 gr):

  • %64 Karbonhidrat
  • %7 Protein
  • %29 Yağ