Açıklama

LEBLEBİ
Leblebi, kalsiyum, manganez, fosfat, magnezyum, çinko gibi minerallerin yanı sıra K vitamini ve B6 gibi vitaminler bakımından zengin bir besindir. İçerisinde barındırdığı zengin A,C ve E
vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, bakır, potasyum ve yüksek miktarda sodyum içermektedir. Lif bakımından zengin olan sarı leblebi; kalp ve böbrek sağlığından, cilt ve saç
sağlığına kadar birçok alanda fayda sağlamaktadır.

Leblebi’nin faydaları nelerdir?
Kemiklerin güçlenmesi ve sağlıklı kalmasını sağlar.
Özellikle gastrit ve reflü gibi mide rahatsızlıklarında şikayetlerin ortadan kaldırılmasında etkilidir.
Kötü kolesterolü düşürür.
Kalp dostu bir besindir.
Antioksidan özelliğinde bir besin kaynağıdır.
İnsülin miktarını düşürmeyi sağlar. Diyabet riskini azaltmaya yardımcıdır.
Büyük bir lif kaynağıdır.
Protein açısından zengin bir gıdadır.
Tokluk hissi vermesi nedeniyle kilo vermeye yardımcıdır.
Demir deposu olarak bilinir, kansızlığın düzelmesinde etkilidir.
Bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı bir besindir.
Manganez içeriği zengindir ve bu sayede cildin korunmasını sağlar.

Leblebi’nin besin değerleri (100 gr için):
%58 Karbonhidrat
%30 Protein
%12 Yağ